Informatie Eiffeltoren

Constructie

Gustave Eiffel, toenertijd meester in de architectuur met smeedijzer plande om twaalf maanden bezig te zijn aan de constructie van de Eiffeltoren, maar in werkelijkheid werd het dubbel zo lang. De bouwwerken vingen aan op 28 januari 1887 en eindigden eind maart 1889. De toren raakte tijdig af voor de officiële opening van de wereldtentoonstelling van 1889. Het totale kostenplaatje voor de bouw van de Eiffeltoren heeft in totaal 1,5 miljoen Franse frank (ongeveer €230.000) meer gekost dan verwacht. Een groot deel van de constructie werd reeds vooraf opgebouwd in de fabrieken van Eiffel, waardoor er op de bouwplaats zelf nooit meer dan 250 werknemers zijn geweest. Meer den de helft van alle gebruikte klinknagels werden reeds in de fabrieken geplaatst. Vijftig ingenieurs zijn twee jaar bezig geweest met het uittekenen van 5300 tekeningen van alle details van de Eiffeltoren. In totaal zijn er 18038 smeedijzeren stukken gebruikt, waarvan telkens een schets gemaakt is. Door smeedijzer te gebruiken als bouwmateriaal, is de toren bestand tegen metaalmoeheid en meteorologische omstandigheden, en zou dus nog heel wat eeuwen mee moeten kunnen gaan. Het totale gewicht van meer dan 10.000.000kg wordt verspreid op de grond door 4 betonnen voetstukken.

Hoe hoog is de Eiffeltoren?

Tot aan de top van de vlaggenstok, zonder de televisieantennes mee te rekenen, is de Eiffeltoren 317 meter hoog. Rekenen we de televisieantennes mee, dan is hij 324 meter hoog. Naargelang de buitentemperatuur kan de toren tot 15cm in hoogte veranderen door het uitzetten en krimpen van de metalen constructie.

Met een hoogte van 317 meter behoort de Eiffeltoren niet tot de hoogste torens ter wereld. De Burj Khalifa in Dubai staat met 828 meter hoogte op de eerste plaats.

Verdiepingen

De Eiffeltoren in Parijs heeft sinds kort een glazen vloer.
Vanaf nu kunt u op 57 meter hoogte helemaal naar beneden kijken door de doorzichtige vloer.
Niet onmiddellijk voor mensen met hoogtevrees.

Locatie

De Eiffeltoren bevindt zich in het 7e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs.
Adres: Champ de Mars, Parijs.
De GPS-coördinaten van de Eiffeltoren zijn:
48° 51′ N, 2° 17′ O

De Eiffeltoren is te bereiken via het openbaar vervoer:

Metro: Bir Hakeim, Ecole Militaire
RER: Ligne C – Station Champ de Mars
Bus: 42, 69, 72, 82, 87

Openingstijden & Prijzen

Via onze Eiffeltoren tickets kopen pagina kan u tickets kopen via onze partner Ticketbar, deze bieden steeds de correcte prijzen aan.

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. Openingsuren tijdens de zomerperiode (15 juni – 1 september): van 9u00 tot middernacht. De rest van het jaar geopend van 9u30 tot 23u00. Tijdens het paasweekend en lente-vakanties worden de openingstijden verlengd tot middernacht.

Voordat je een ticket aanschaft is het best om even te checken wat de beste keuze is. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden en tarieven. Als individu liggen de prijzen iets hoger dan in groep of met familie.

In samenwerking met Ticketbar bieden wij u de tickets aan voor de Eiffeltoren. Niet alleen kunt u de wachtrij ontlopen maar u krijgt ook een mooie stadstour per bus door de stad van Parijs zodat u alle hoogtepunten van de stad kunt bezichtigen. De Eiffeltoren is vaak maanden van te voren uitverkocht maar hier kunt op korte termijn nog tickets kopen zodat u niet in de wachtrij hoeft te staan! Klik hier voor meer informatie: http://eiffeltoren.paris.ticketbar.eu

Toegang per lift (tot 2de verdieping):

Volwassenen: €8,50
12-24 jaar: €7,00
4-11 jaar / mindervaliden: €4,00
0-4 jaar: gratis
Toegang per lift tot top:

Volwassenen: €14,00
12-24 jaar: €12,50
4-11 jaar / mindervaliden: €9,50
0-4 jaar: gratis
Toegang via trappen (tot 2de verdieping):

Volwassenen: €5,00
12-24 jaar: €3,50
4-11 jaar / mindervaliden: €3,00
0-4 jaar: gratis

De prijzen op deze pagina kunnen afwijken van de echte prijzen. Via onze Eiffeltoren tickets kopen pagina kan u tickets kopen via onze partner Ticketbar, deze bieden steeds de correcte prijzen aan.