Andere bezienswaardigheden in Parijs


De Eiffeltoren is het meest bezochte monument ter wereld. Parijs heeft ook nog heel wat andere wereldbekende bezienswaardigheden die zeker en vast een bezoek waard zijn. We hebben ze voor jou alvast opgelijst volgens populariteit:

  1. Notre-Dame: Deze indrukwekkende kathedraal is een van de bekendste gebouwen van Parijs en staat op de Île de la Cité, een eiland in de Seine.
  2. Louvre: Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld en bevat kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. Meer informatie over het Louvre in Parijs.
  3. Arc de Triomphe: Deze triomfboog is een belangrijk historisch monument in Parijs en staat op de Place Charles de Gaulle, aan het einde van de Champs-Élysées.
  4. Sainte-Chapelle: Deze prachtig gedecoreerde kapel is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Parijs en bevat kostbare glas-in-loodramen.
  5. Centre Pompidou: Dit museum voor moderne kunst bevat werken van kunstenaars zoals Picasso en Warhol.
  6. Montmartre: Dit bohemien kwartier van Parijs is bekend om zijn artistieke sfeer en de beroemde Moulin Rouge.
  7. Jardin du Luxembourg: Dit prachtige park is een populaire bestemming voor toeristen en Parijzenaren die op zoek zijn naar rust en ontspanning.
  8. Hôtel de Ville: Dit indrukwekkende stadhuis is een van de bekendste gebouwen in Parijs en staat op de Place de l’Hôtel de Ville.
  9. Catacomben: De catacomben van Parijs zijn een spannende bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur. Deze ondergrondse begraafplaatsen bevatten de resten van miljoenen mensen die in de 18e en 19e eeuw zijn begraven.
Prijs Reisgids kopen